Societatea Biblica Interconfesionala din Republica Moldova
Rom Rus
Catalog
 


Link-uri
 
Biblii şi literatură biblică pentru bibliotecile publice

Înapoi

Scopurile: 

Să oferim vizitatorilor bibliotecilor publice posibilitatea de a folosi în mod liber Sfânta Scriptură și literatura spirituală care îi va ajuta să înțeleagă mai bine Biblia. În Moldova bibliotecile publice sunt vizitate de peste un milion de oameni.

Datorită acestui proiect, sperăm să motivăm interesul vizitatorilor în citirea și studierea Bibliei, precum și să relevăm importanța Sfintei Scripturi.

 De asemenea, presupunem, că acest proiect va ajuta la educarea vizitatorilor şi cunoaşterea Domnului prin Cuvântul Său, care va contribui la renaşterea spirituală a cititorilor.


Scurtă descriere:
Unul din proiectele pentru anul 2016 a fost proiectul cu bibliotecile sătești din 3 centre raionale: Anenii Noi, Telenești și Ocnița.

Proiectul „Biblii şi literatură biblică pentru bibliotecile publice“, și-a început activitatea în 2007, când a fost oferită literatură biblică la bibliotecile din capitală și din centrele regionale. Mai târziu, în 2008, 2010 și 2013, cărțile au fost oferita și bibliotecilor regionale și rurale. Datorită acestui fapt, au loc expoziții de cărți primite, ceea ce provoacă un interes mai mare pentru vizitatori.

Astăzi în Moldova există peste 1000 de biblioteci publice, majoritatea cărora nu au ediții biblice accesibile și literatură biblică. Acesta este unul dintre principalele motive care ne încurajează să continuăm această activitate până în prezent

Mulțumim tuturor celor care fac acest lucru posibil, ajutându-ne cu finanțe și rugăciuni..

Auditoriul țintă:

Publicul pe care îl putem atinge prin acest proiect este destul de larg, deoarece bibliotecile sunt vizitate de oameni de de diferite vârste.

Bibliotecile publice deservesc oameni de toate vârstele - copii, adolescenți și studenți (70%), persoanele în vârstă (30%). 

Nevoie de rugăciune:

Să ne rugăm ca prezenţa literaturii spirituale în biblioteci să confrunte prejudecăţile existente împotriva Bibliei şi cititorii să-L cunoască pe Dumnezeu prin citirea Cuvântului Său.

Dacă aveţi dorinţa de a ne ajuta financiar, vom fi foarte recunoscători pentru colaborare în distribuirea Sfintelor Scripturi.