Societatea Biblica Interconfesionala din Republica Moldova
Rom Rus
Catalog
 


Link-uri
 
Biblii şi literatură biblică pentru bibliotecile publice

Înapoi

Scopurile:
Acordarea accesului la Sfintele Scripturi şi literatură biblică care facilitează înţelegerea Bibliei pentru cei peste un milion de cititori care frecventează bibliotecile publice ale ţării.
Descoperirea bogăţiei moral-spirituale a Bibliei prin intermediul diverselor expoziţii organizate în biblioteci.
Considerăm că acest proiect va constitui un mijloc de contracarare a răspândirii ocultismului în ţară şi va contribui la renaşterea spiritualităţii populaţiei, precum şi la lucrarea de transmitere a moştenirii culturale tinerei generaţii.

Scurtă descriere:
În 2007 am oferit literatură bibliotecilor din capitală şi majorităţii din centrele raionale. Graţie acestui fapt, cu prilejul sărbătorilor de Crăciun a fost posibilă organizarea mai multor expoziţii de carte. Ca urmare, în adresa Societăţii Biblice au parvenit diverse solicitări de literatură atât din partea bibliotecilor regionale, cât şi săteşti. În Republica Moldova sunt peste 1000 de biblioteci publice, o mare parte dintre care nu dispun de Biblii care să fie într-o stare satisfăcătoare, ne mai vorbind de altă literatură biblică.

De disponibilitatea Bibliilor şi literaturii biblice în biblioteci depinde în mare măsură atitudinea tinerei generaţii faţă de adevărurile spirituale şi astfel atitudinea societăţii faţă de realităţile biblice. De aceea, în 2008 Societatea Biblică anunţă o colectă specială de fonduri pentru împlinirea acestei necesităţi spirituale.

Auditoriul ţintă:
De obicei, bibliotecile deservesc copii, adolescenţi, studenţi (70%) şi oameni înaintaţi în vârstă (30%) – anume cei cu o mai mare deschidere faţă de Cuvântul lui Dumnezeu.

Nevoie de rugăciune:
Să ne rugăm ca prezenţa literaturii spirituale în biblioteci să învingă prejudecăţile existente împotriva Bibliei şi ca cititorii să-L cunoască pe Dumnezeu prin intermediul Cuvântului Său.Copaceni


Mindresti Noi


Straseni


Falesti


Biblioteca din or. Rezina


Stefan Voda>


Biblioteca din or. Soroca


La Biblioteca din or. Orhei>


La Biblioteca raională din or. Floreşti e bucurie cu ocazia primirii noilor ediţii de carte


Expoziţia de carte la Biblioteca A. Donici din or. Chişinău


Expoziţia de carte la Biblioteca din or. Şoldăneşti


Pentru biblioteca din închisoare


Cărţile Societăţii Biblice sunt mereu în mâinile cititorilor


Acesta a fost visul meu – să avem asemenea literatură în biblioteci